Hybrid19.01.2023

Alles wat je moet weten over de Renault Austral


De Renault Austral is halverwege 2022 geïntroduceerd. Deze SUV uit het C-segment biedt ruimte aan vijf (volwassen) inzittenden. Het is de opvolger van de bekende Renault Kadjar. Van een nieuw model mag je de nodige technische hoogstandjes en luxe verwachten. Daar voldoet de Renault Austral zeker aan. In dit artikel lees je alles over dit nieuwe model en wordt duidelijk welke Renault Austral uitvoeringen je kunt bestellen.

Luxe en elegantie

Luxe en elegantie zijn twee woorden die perfect bij deze auto passen. Het interieur is voorzien van fraaie materialen zoals hout en leder. Er is meer dan genoeg opbergruimte voor als je lang onderweg bent. En tijdens die lange ritten kun je optimaal van je favoriete muziek of podcast genieten. Het audiosysteem is namelijk in samenwerking met Harman Kardon ontwikkeld. Het Arkami geluidsysteem zorgt voor perfecte klanken.

De beste technologie

Het paradepaardje van de Renault Austral is toch wel het OpenR-display. Upgrades worden automatisch ontvangen door de aanwezigheid van FOTA-technologie en de verbinding met de cloud. Zo kun je de beste Google services en apps terugvinden in het systeem.

Verder is deze auto onder meer uitgerust met Adaptive Cruise Control, Active Driver Assist, Lane Centering en een 360 graden 3D-camera.

Austral
Austral

Hybride auto’s

De Renault Austral is een hybride voertuig. Dat betekent dat je zowel elektrisch als op benzine kunt rijden. Het voordeel hiervan is dat het erg zuinig is en dat je milieuvriendelijker rijdt dan met een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Je kunt aan huis een laadpaal nemen (dit is voordeliger) of de auto bij een van de talrijke openbare palen opladen.

Welke uitvoeringen kun je kopen?

Als je voor de Renault Austral kiest, ben je er nog niet. Er zijn namelijk vijf verschillende uitvoeringen beschikbaar. De Equilibre is het goedkoopste model. Dat zie je er overigens niet aan af, want de Equilibre beschikt over lichtmetalen wielen, een regen- en lichtsensor en het handige multimediasysteem.

De Techno is de volgende optie. Ook deze Austral beschikt over de hierboven genoemde punten. Daar komen nog de adaptive vision led koplampen met geïntegreerde mistlampfunctie en actieve bodemverlichting bij. De Techno Esprit Alpine is weer een slagje luxer dan de ‘gewone’ Techno. En dit is een automaat, waar de Techno en Equilibre handgeschakelde auto’s zijn.

De twee luxepaarden

De Iconic en de Iconic Esprit Alpine zijn de twee luxepaarden binnen de Renault Austral. De Esprit Alpine heeft nog net wat meer comfort dan de Iconic. Dat merk je onder meer aan active drive assist en adaptive cruise control. Beide versies hebben een automatische transmissie.

Luxe en comfort

Het maakt in feite niet uit voor welk model je kiest. De Renault Austral is een luxe wagen die je van veel comfort en gemak laat voorzien. De prijzen liggen tussen 37.000 en 48.000 euro. Natuurlijk kan je jouw versie helemaal naar smaak samenstellen.

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.