Oldtimers12.03.2018

Te koop: Paul McCartney’s rode 1967 Lamborghini


Paul McCartney kocht deze prachtige Lamborghini 400 GT 2+2 in 1967, toen de Beatles groter dan groot waren maar tóch allemaal in deze auto zouden passen. Hij heeft er nog redelijk wat in gereden ook, want de auto werd pas in 1979 door hem verkocht aan een autoliefhebber en -verzamelaar in Groot-Brittannië.

Die heeft er vervolgens tien jaar van genoten en de auto toen ook doorverkocht. Apart genoeg heeft diezelfde man een aantal jaar later enorme spijt gekregen van de verkoop en heeft de Lambo teruggekocht in 1996. Nu is het echter toch weer tijd om de auto van de hand te doen en via Bonhams kun je een bod doen op dit mooie stukje geschiedenis.

lmb-3
lmb-3

Los van de fantastische staat waarin de auto zich bevindt (de 400GT heeft sinds 2011 in een ruimte met klimaatbeheersing gestaan) is dit model Lamborghini sowieso gelimiteerd: er zijn er maar 247 geproduceerd en daarnaast is dit ook nog een heel speciaal aangepast model met het stuur aan de rechterkant. Ook de binnenkant is speciaal: de wijnrode bekleding in de Lamborghini is uniek voor dit model. Plus je kunt zeggen dat de Beatles er in hebben gezeten. “Jij zit nu waar Ringo zat!”

Met slechts 73.000 kilometer op de teller en een geheel vernieuwde versnellingsbak rijdt deze bolide heerlijk. Dat mag ook wel, met een V12 4-liter motor die meer dan 300 pk levert. Dat is natuurlijk niet veel in vergelijking met de Supercars van deze tijd, maar voor een ‘karretje’ dat al een jaar of 50 meedraait is het verdomde indrukwekkend.

Logischerwijs betaal je dus ook een indrukwekkende prijs voor de auto: de veiling gaat beginnen bij 450.000 euro en zal het halve miljoen zeker wel voorbij gaan. Niet voor de kleine beurs dus, maar dat spreekt vanzelf als je auto’s gaat kopen die van Sir Paul McCartney zijn geweest.

lmb-4
lmb-4
lmb-5
lmb-5
lmb-6
lmb-6
lmb-7
lmb-7

Logischerwijs betaal je dus ook een indrukwekkende prijs voor de auto: de veiling gaat beginnen bij 450.000 euro en zal het halve miljoen zeker wel voorbij gaan. Niet voor de kleine beurs dus, maar dat spreekt vanzelf als je auto’s gaat kopen die van Sir Paul McCartney zijn geweest. Het kan niet veel gekker, als je geen Lamborghini’s van de Paus wil gaan kopen.

[Afbeeldingen © Bonhams]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Lamborghini

Auto’s fotograferen zonder telelens? Check de nieuwe Samsung S23 Ultra

Samsung onthulde deze week vanuit San Francisco zijn nieuwe vlaggenschip: de Samsung S23 Ultra. Deze beschikt over een 200-megapixel camera en is voorzien van allerlei snufjes waarmee jij de beste foto’s kunt maken. Ook voor jou als autoliefhebber.

Shareables03.02.2023

Auto’s fotograferen zonder telelens? Check de nieuwe Samsung S23 Ultra

Jouw droomauto binnen handbereik

Iedereen kent wel het gevoel dat je een mooie auto koopt en dat je helemaal blij bent met het gevoel dat je er van krijgt.

Shareables25.07.2022

Jouw droomauto binnen handbereik

(opties voor het financieren van een nieuwe luxe auto)
Lamborghini Aventador SVJ voor het eerst in Nederland te zien

De Lamborghini Aventador SVJ, het krachtigste V12-model dat Lamborghini ooit bouwde, is vanaf begin december voor het eerst in Nederland te zien. Namelijk tijdens de Masters of LXRY 2018. De Genius Edition van dit luxury...

Shareables04.12.2018

Lamborghini Aventador SVJ voor het eerst in Nederland te zien

Lamborghini pakt Nordschleife-record weer terug met Aventador

De groene hel blijft een circuit dat de gemoederen bezighoudt. De Nordschleife van de Nürnbergring wordt wel vaker gebruikt als maatstaf voor hoe snel een auto nu echt kan zijn, zoals je kon zien toen de Porsche 919 Hyb...

Snelheid27.07.2018

Lamborghini pakt Nordschleife-record weer terug met Aventador

Met de snelste productieauto
Deze Lamborghini Huracam is de snelste camerawagen ooit

Al die fantastische films waarin auto's elkaar op hoge snelheid achterna zitten gebruiken grotendeels nog steeds echte auto's. Natuurlijk wordt er af en toe wel eentje uit de computer getoverd, maar de meeste films à la...

Snelheid20.04.2018

Deze Lamborghini Huracam is de snelste camerawagen ooit

Zo film je achtervolgingen in stijl
Lamborghini Urus: een Super Sport Utility Vehicle

Vanuit Sant’Agata Bolognese lanceerde Automobili Lamborghini het derde model, de Lamborghini Urus. Ze noemen het de allereerste Super Sport Utility Vehicle ter wereld, welke een nieuwe niche creëert in het luxesegment...

Shareables05.12.2017

Lamborghini Urus: een Super Sport Utility Vehicle

De Kode 0: retro-futuristische supercar met Lamborghini-bloed

Supercars zijn altijd indrukwekkend, maar eens in de zoveel tijd kom je er eentje tegen die precies jouw eigen design-hart aanspreekt en waar je 'wow' van zegt. Voor mij is dat de Kode 0. Die is gemaakt door Ken Okuyama,...

Design08.09.2017

De Kode 0: retro-futuristische supercar met Lamborghini-bloed

Exclusief en spectaculair: Lamborghini Centenario Roadster

Ferruccio Lamborghini zou dit jaar 100 jaar geworden zijn en dat wordt uitbundig gevierd. Eerst werd de gesloten Centenario al gelanceerd, maar nu ook de Roadster. Slechts twintig exemplaren worden er van deze Lamborghin...

Snelheid23.08.2016

Exclusief en spectaculair: Lamborghini Centenario Roadster