Shareables03.02.2023

Auto’s fotograferen zonder telelens? Check de nieuwe Samsung S23 Ultra


Samsung onthulde deze week vanuit San Francisco zijn nieuwe vlaggenschip: de Samsung S23. Op het eerste gezicht lijkt hij wat veel op zijn voorganger, totdat je begint te fotograferen, dan zie je ineens dat je met een ultramoderne smartphone te maken hebt. En we hebben het hier specifiek over de Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze beschikt namelijk over een 200-megapixel camera en is voorzien van allerlei snufjes waarmee jij de beste foto’s kunt maken. Ook voor jou als autoliefhebber. Wat je allemaal kan verwachten van dit nieuwe toestel?

Uitgebreide creatieve mogelijkheden

Verlichting en licht gebruik, omgeving, beweging en details. Het zijn allemaal dingen die niet weg te denken bij het fotograferen van auto’s. De Galaxy S23 Ultra maakt het nu voor iedere fotograaf (ervaren of onervaren) nog makkelijker om professionele beelden vast te leggen. Het toestel is namelijk uitgerust met het meest geavanceerde Galaxy-camerasysteem van Samsung tot nu toe. Dat is dus geschikt voor vrijwel alle lichtomstandigheden en legt  uitzonderlijk veel details vast.

De verbeterde Nightography-mogelijkheden optimaliseren foto’s en video’s in de meest uiteenlopende omstandigheden. Als voorbeelden heeft Samsung het zelf over “een concert filmen, een selfie nemen in het aquarium of een groepsfoto maken van vrienden tijdens een diner” als deze foto’s of video’s zijn scherper dan ooit. Bij weinig licht kan visuele ruis een foto verpesten. Maar ook dat wordt gecorrigeerd door een nieuw AI-gestuurd algoritme voor beeldsignaalverwerking (ISP) dat details en kleurtinten verbetert.

Specs van de Galaxy S23 Ultra

De Galaxy S23 Ultra beschikt over een nieuwe 200MP Adaptive Pixel-sensor, die de mooiste momenten met ongelooflijke precisie vastlegt. De sensor maakt gebruik van pixel binning voor meerdere niveaus van beeldverwerking in hoge resolutie tegelijkertijd. Voor wie nog meer creatieve mogelijkheden wil, biedt de Galaxy S23-reeks een aantal tools die elke fotografie-ervaring uniek maken.

s23 galaxy
s23 galaxy

Met de Expert RAW-app, die alleen beschikbaar is op Samsung Galaxy, kunnen foto’s in RAW en JPEG worden gemaakt en bewerkt op DSLR-wijze. Je kunt experimenteren met Multi-Exposure-fotografie of een heldere foto van het sterrenstelsel maken met de Astrophoto-functionaliteit. Maar dit is natuurlijk ook te gebruiken voor toffe nightshots van jouw favoriete auto. Na te zijn gedownload op de Galaxy S23, zijn de Expert RAW-functies toegankelijk in de Samsung Camera App. Andere verbeteringen van de camera zijn:

– Bij slecht licht of in situaties die normaal gesproken een onscherp beeld zouden opleveren, zijn video’s stabiel met verdubbelde optische beeldstabilisator (OIS)-hoeken in alle richtingen op de Galaxy S23 Ultra.

– Video-opnames krijgen een filmisch effect met verbeterde 8K-video met 30 frames per seconde en een bredere hoek.

– Geavanceerde, objectgebaseerde AI analyseert elk detail in het beeld, zelfs tot de kleinste gezichtskenmerken als haar en ogen, om dynamische kenmerken van personen zorgvuldig weer te geven.

– Voor een nog betere video-ervaring creëert de nieuwe 360 Audio Recording-functionaliteit een multidimensionaal geluid.

Op alle Samsung S23 telefoons krijgt de iconische Galaxy-camera een vernieuwd uiterlijk. De huidige contourbehuizing van de camera is verdwenen, waarmee deze Galaxy-reeks zich duidelijk onderscheidt. Al deze nieuwe specs maken dit toestel uitermate geschikt voor het maken van foto’s en ander beeldmateriaal van jouw favoriete hobby: auto’s! Of je nu overdag of ’s avonds aan de slag gaat, en kiest voor bewegende of stilstaande shots. De S23-reeks heeft met al zijn uitzonderlijke specs voor ieder shot iets om je te helpen.

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.