Shareables21.05.2023

Auto kopen: dit zijn de populairste types


Uiteraard is het zo dat iedereen een andere smaak heeft. Dat is maar goed ook, anders zag je alleen maar dezelfde auto’s op de weg. En waar moet je dan naar kijken als je in de file staat? Als je in de file staat, valt overigens op dat bepaalde types meer voorbij schuiven dan andere. In dit artikel gaat het over een nieuwe auto kopen, en dat met name de populairste types auto. Onder andere de crossover, SUV en compacte auto passeren de revue. Misschien word je wel zo enthousiast dat je binnenkort zelf in een van deze wagens rijdt. Hopelijk zonder file.

Crossover

De crossover is een kruising, en wordt ook wel de kleine versie van de SUV genoemd. De auto’s hebben dezelfde uitstraling, een hoge instap en aan ruimte is er absoluut geen gebrek. Een crossover is vooral geschikt om op normale wegen te gebruiken, en niet offroad.

Een crossover is zeker geen zware wagen, omdat het frame uit één stuk bestaat. Het geringe gewicht is best bijzonder voor zo’n grote auto. Ook voor de portemonnee scheelt het of je een crossover of een SUV koopt. Vanwege de doorgaans gunstige prijs is een crossover een erg populaire auto om te kopen.

SUV

Na de crossover volgt logischerwijs de SUV. Dit staat voor Sports Utility Vehicle, al gebruikt iedereen de naam SUV. De auto’s zijn sinds het begin van deze eeuw aan een succesvolle opmars bezig. Het is niet zo vreemd dat steeds meer mensen in deze auto’s rijden. Een SUV is stevig en biedt een stuk meer ruimte bieden dan de standaard personenauto.

Een SUV kun je zien als een kruising tussen een terreinwagen en een personenauto. Je kunt er prima offroad mee rijden en tegelijkertijd is het een geschikte gezinsauto. De prijs is een minpunt. Een SUV is zeker niet goedkoop. Daar staat wel tegenover dat de restwaarde van een SUV hoog blijft. Handig als je de auto weer wilt verkopen.

Mini

Mini slaat niet op het merk, maar is een overkoepelende term voor compacte auto’s. Deze modellen hebben meerdere voordelen. Als eerste de prijs. Kleine auto’s zijn, op enkele uitzonderingen na, over het algemeen een stuk goedkoper dan grotere voertuigen. Veel jonge automobilisten beginnen dan ook met een compact model.

Behalve de prijs rijden ze ook gewoon prima. Ze zijn lekker licht, en het compacte formaat is makkelijker in een parkeervak te proppen dan een SUV. Daarnaast rijden ze vaak zuinig. Kleine auto’s zijn er in allerlei uitvoeringen, van sportief tot zakelijk.

Stationwagen

Tot slot de stationwagen. Deze auto’s zijn populair omdat ze ideaal zijn voor gezinnen. Een stationwagen is lekker ruim. Je kunt er comfortabel met zijn vijven in zitten. Daarnaast beschikken ze over de nodige kofferbakruimte.

Ieder merk heeft deze auto’s in het aanbod zitten. Nieuw is het een behoorlijke investering, hoewel de prijs van een stationwagen niet in de buurt van een SUV komt.

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.