Shareables26.06.2017

70 jaar Ferrari: historische en hedendaagse line-up te zien


Op Concours d’élégance Paleis het Loo

Ferrari viert dit jaar zijn 70ste verjaardag. De twee officiële Nederlandse dealers van het Italiaanse merk – Kroymans Ferrari en Munsterhuis Sportscars – maken van deze gelegenheid nadrukkelijk gebruik tijdens het Concours d’élégance Paleis Het Loo, op 1 en 2 juli aanstaande in Apeldoorn.

In de tuinen van Paleis Het Loo presenteren de twee Ferrari-dealers komend weekend een prachtige en gevarieerde line-up van historische en nieuwe Ferrari-modellen. Enkele voorbeelden zijn de 246 Dino, de 250 California Spyder LWB, de 500 Mondial en de 250 GT Short Wheel Base.

70 jaar Ferrari concours

Ook de organisatie van het Concours d’élégance zelf laat het 70-jarig jubileum van Ferrari vanzelfsprekend ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Onderdeel van het programma van deze 13e editie van het concours is bijvoorbeeld de exclusieve 70 jaar Ferrari expositie. Daarnaast is er het speciale Ferrari concours d’élégance, waar de mooiste exemplaren uit zeventig jaar Ferrari meedingen naar de felbegeerde titel ‘Best of Show’.

ferrari-2
ferrari-2

Primeur: proefrijden

Naast historie is er uiteraard ook aandacht voor het heden. Zo presenteren Kroymans Ferrari en Munsterhuis Sportscars op hun stand tevens het complete, actuele modelprogramma van het legendarische merk uit Maranello.

Daarbij trekken de dealers op hun stand op prachtige wijze een lijn tussen historie en heden, met modellen als de California T, 488 GTB, 488 Spider en een hoofdrol voor de GTC4Lusso T met V8 biturbomotor.

Voor het eerst bestaat tijdens het Concours d’élégance Paleis Het Loo ook de mogelijkheid voor potentiële kopers om op dynamische wijze kennis te maken met de modellen van het merk met het steigerende raspaard. Een aantal actuele Ferrari-modellen staat in Apeldoorn gereed voor een proefrit in de omgeving.

ferrari-3
ferrari-3
ferrari-4
ferrari-4
ferrari-5
ferrari-5
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Ferrari

Auto’s fotograferen zonder telelens? Check de nieuwe Samsung S23 Ultra

Samsung onthulde deze week vanuit San Francisco zijn nieuwe vlaggenschip: de Samsung S23 Ultra. Deze beschikt over een 200-megapixel camera en is voorzien van allerlei snufjes waarmee jij de beste foto’s kunt maken. Ook voor jou als autoliefhebber.

Shareables03.02.2023

Auto’s fotograferen zonder telelens? Check de nieuwe Samsung S23 Ultra

Jouw droomauto binnen handbereik

Iedereen kent wel het gevoel dat je een mooie auto koopt en dat je helemaal blij bent met het gevoel dat je er van krijgt.

Shareables25.07.2022

Jouw droomauto binnen handbereik

(opties voor het financieren van een nieuwe luxe auto)
Ferrari Roma, de nieuwe coupé uit Maranello

Ferrari heeft vandaag de Ferrari Roma onthuld. Deze nieuwe coupé uit Maranello is tijdloos qua design, maar is ook krachtig en wendbaar voor weer een unieke rijbeleving. Qua style is het een moderne interpretatie van de...

Shareables14.11.2019

Ferrari Roma, de nieuwe coupé uit Maranello

la Nuova Dolce Vita
Dit is de nieuwe Ferrari F8 Spider

Ferrari heeft vandaag de F8 spider onthuld, hun nieuwste open sportwagen met de meest succesvolle midden-achter gemonteerde v8 ooit. Hij werd parallel aan de F8 tributo berlinetta ontworpen en is voorzien van Ferrari’s...

Snelheid09.09.2019

Dit is de nieuwe Ferrari F8 Spider

Universo Ferrari: Ferrari-event in Maranello voor klanten en fans

Bij Ferrari staat September dit jaar in het teken van een evenement in Ferrari’s Italiaanse thuisbasis Maranello. Universo Ferrari is gewijd aan de wereld van Ferrari en er zijn ook publieksdagen in het programma opgen...

Nieuw04.07.2019

Universo Ferrari: Ferrari-event in Maranello voor klanten en fans

Mooiste Supercar van 2018: Ferrari Monza SP2

Tijdens het 34e Paris Festival Automobille International is de Ferrari Monza SP2 door een jury van specialisten uitgeroepen tot ‘Mooiste Supercar van 2018’. Deze onderscheiding werd uitgereikt tijdens een ceremonie i...

Shareables01.02.2019

Mooiste Supercar van 2018: Ferrari Monza SP2

MotorSport ‘Sportauto van het Jaar’ award​ voor ​Ferrari 488 Pista

De Ferrari 488 Pista blijft belangrijke internationale erkenning krijgen. Het model won dit jaar ook de ‘Sportive de l’année’ award van het toonaangevende Franse automagazine MotorSport. Record op het circuit van...

Snelheid17.12.2018

MotorSport ‘Sportauto van het Jaar’ award​ voor ​Ferrari 488 Pista

​Eerste beelden van de Ferrari 488 Pista Spider vanaf Pebble Beach​

Ferrari heeft tijdens het beroemde Concours d’Elegance op Pebble Beach de Ferrari 488 Pista Spider Special Series onthuld. De Pista Spider is het 50e drop-top model van Ferrari en is voorzien van de krachtigste V8 ooit...

Nieuw27.08.2018

​Eerste beelden van de Ferrari 488 Pista Spider vanaf Pebble Beach​