Algemeen25.01.2024

Hoe kun je het beste je auto verzekeren? 


Een autoverzekering samenstellen, hoeft niet moeilijk te zijn. Toch zijn er veel mensen die vastlopen in dit proces. Je kunt namelijk uit allerlei opties kiezen en daardoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Om licht in deze duisternis te scheppen, helpen wij je daarom graag een eindje op weg. Wij laten je zien welke verzekeringen je moet afsluiten en welke je daar nog optioneel aan toe kunt voegen. Ook laten we je zien waar je vandaag nog een polis kunt afsluiten, zodat je meteen met je wagen de weg op kunt gaan. 

Wat heb je sowieso nodig? 

Als je een auto verzekeren gaat, heb je altijd een basisverzekering nodig. Er bestaan drie soorten basisverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Dit heeft te maken met de leeftijd van je auto. Wil je bijvoorbeeld een Suzuki verzekering afsluiten, dan is het merk eigenlijk niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat je de leeftijd van je wagen weet. Is dit bij jou niet bekend, dan kun je meestal op de site van je verzekeraar wel een tool vinden waarmee je op basis van je kentekenplaat de leeftijd van je wagen kunt achterhalen. Op basis van de leeftijd van je wagen, zullen er gelijk al twee opties wegvallen. Wij bespreken alle drie de mogelijkheden voor je zodat je precies weet wat voor jouw wagen de beste polis is. 

Drie soorten basisverzekeringen 

Er zijn drie soorten basisverzekeringen wanneer je je auto verzekeren gaat. De eerste en meest uitgebreide is de allriskverzekering. Met deze polis wordt alle schade die je aan je auto kunt oplopen, gedekt. Dat onderscheidt deze polis dan ook van andere opties omdat deze ook schade dekt die jij zelf hebt aangebracht tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. De WA+ Beperkt Casco verzekering doet dat namelijk niet. Deze polis is geschikt voor wagens van zes tot negen jaar oud. Deze verzekering is nog altijd uitgebreid, maar niet zo uitgebreid als de allriskverzekering. Ook de WA+ autoverzekering dekt toch nog vele soorten schade, bijvoorbeeld door inbraak in je wagen, of wanneer je een loslopend dier hebt aangereden. Met deze polis zorg je ervoor dat je dergelijke schadeposten niet zelf hoeft te betalen. Uiteraard is de tegenpartij van een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt, ook altijd schadevrij gesteld. Tot slot is er de WA-basisverzekering voor wagens van negen jaar of ouder. Deze dekt geen schade aan jouw auto omdat je wagen daarvoor een te lage dagwaarde heeft. Met de WA-basisverzekering voldoe je daarom voornamelijk aan je wettelijke plicht. 

schade aan auto
schade aan auto

Breid je autoverzekering uit

Nu je de basisverzekering goed geregeld hebt, kun je nog kijken of je nog meer verzekeringen wilt toevoegen. Deze zijn handig, maar niet verplicht. Je kunt bijvoorbeeld kijken of pechhulp iets voor je is. Ben je vaak onderweg en wil je niet langs de kant van de weg komen te staan, dan kun je pechhulp nemen. Hiermee kun je altijd een monteur bellen wanneer je een mankement hebt. Deze zal meteen komen en indien mogelijk, het probleem voor je oplossen. 

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.